Rabobank nieuwe partner van Circular Plastics Alliance

Algemeen
Henk Kras Jr. overhandigt een tombstone aan Eric Zwart en Arnoud Schoorl van Rabobank.
Henk Kras Jr. overhandigt een tombstone aan Eric Zwart en Arnoud Schoorl van Rabobank. (Foto: Marco van Ammers)

“Door te investeren in circulair ondernemen, creëer je waarde voor het bedrijf en lever je een bijdrage aan een betere wereld!” zegt Henk Kras Jr., directeur van Circular Plastics en mede-initiatiefnemer van Circular Plastics Alliance. Deze alliantie is in 2019 opgericht en werkt met strategische partners aan de transitie naar een duurzame wereld. Nieuwste lid van de alliantie is Rabobank. De coöperatieve bank ondersteunt met kennis, financiering en een groot netwerk.  

De bloemen- en plantensector, tuinbouw, bouwsector en air-cargo-bedrijven: Henk Kras Jr. zit bij en met grote partijen aan tafel. “We werken samen met ondernemers uit de Champions League aan de oplossing voor een wereldwijd probleem”, zegt Henk trots. Hij behoort tot de derde generatie Kras van familiebedrijf Kras Recycling uit Volendam en is directeur van Circular Plastics dat duurzame circulaire verpakkings- en transportoplossingen ontwikkelt. “Wij zetten ons in om met minder milieubelasting en minder eenmalig gebruik van schaarse grondstoffen bij te dragen aan een betere CO2- voetafdruk”, legt hij uit. In 2019 richtte hij samen met zijn partners Circular Plastics Alliance op. “Circulair ondernemen, het optimaal inzetten en hergebruiken van grondstoffen in de verschillende schakels van de productieketen, is belangrijker dan ooit. Heel veel bedrijven zijn zich van die noodzaak bewust en willen van hun logistieke keten een gesloten kringloop maken en hun CO2-voetafdruk verkleinen. Maar hoe pak je dat op een goede manier aan? Waar behaal je de winst? Om bedrijven daarbij te ondersteunen hebben wij drie jaar geleden Circular Plastics Alliance opgericht”, vertelt Henk. 

Circular Plastics Alliance helpt ondernemers in transitie naar duurzaam ondernemen

Heldere missie 

Circular Plastics Alliance heeft een heldere missie en een ambitieuze doelstelling. Henk: “Wij staan voor een evenwicht tussen mensen, natuur en bedrijven. We streven ernaar dat onze deelnemers 25% op hun logistieke keten besparen en hun CO2-voetafdruk met 25% terugdringen. Dat heeft een positieve impact op het milieu en op de onderneming. 

Onze kracht ligt in het feit dat we met zorgvuldig geselecteerde partners werken, die vele jaren ervaring hebben op het gebied van plasticrecycling, verpakkingsontwerp, productie en logistiek.” De alliantie werd onlangs verder versterkt door de komst van Rabobank. Eric Zwart, directeur coöperatieve Rabobank: “Rabobank is ervan overtuigd dat circulariteit van groot belang is voor welvaart, welzijn en een toekomstbestendige economie. Bedrijven die duurzaam en circulair ondernemen zijn innovatiever, veerkrachtiger en eerder klaar voor de toekomst. Daarom zetten we ons in om de duurzaamheidsambities van Circular Plastics Alliance te ondersteunen om duurzame en innovatieve oplossingen te realiseren. Met als doel: minder verpakkingsafval en meer recycling. Wij leveren onze bijdrage op het gebied van kennis, financiering en ons netwerk. Zo werken we gezamenlijk aan de transitie naar een duurzame wereld.”  

Kansen voor alle deelnemers 

Dat Rabobank nu lid is van Circular Plastics Alliance sluit goed aan bij de eigen duurzaamheidsambities van de bank. Arnoud Schoorl, accountmanager Grootzakelijk Rabobank en gespecialiseerd in industrie en energietransitie: “Onze duurzame missie is ‘Growing a better world together’. Dat doen wij onder andere door onze klanten te ondersteunen met vraagstukken over circulair ondernemen. Ondernemers kunnen daarvoor terecht bij onze Circulair Ondernemen Desk waar gespecialiseerde accountmanagers ze kunnen helpen met het realiseren van hun circulaire plannen.” Circular Plastics Alliance is bij monde van Henk blij met de komst van Rabobank. Henk: “Door de toevoeging van Rabobank aan Circular Plastics Alliance kunnen we de mogelijkheden voor de circulariteit in alle sectoren nog verder uitbreiden. Dat biedt kansen voor al onze deelnemers. Zij leren van elkaar en versterken daarmee de positie van hun bedrijf.” Henk besluit: “De eerste grote successen zijn behaald. We zijn op de goede weg. Gezamenlijk werken we er hard aan om onze ambitieuze doelen verder te realiseren!”

Lydia de Vries
Van Vlierden caravans: gegarandeerd veilig op weg Ondernemen 12 apr, 09:00
Rachel Hayhoe
Column: Problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap - I Column 11 apr, 16:15
Toine Rohner demonstreert de robot-hond.
Twaanlab's 'Leren in de Stad': brug tussen ICT/onderwijs en bedrijfsleven Onderwijs 11 apr, 16:00
Kees en Dirk staan samen aan het roer van Cees Jonk.
Garage Transportbedrijf Cees Jonk Zn: bij nacht en ontij paraat Ondernemen 11 apr, 14:00
Sam en Rien de Wolf delen dezelfde gedrevenheid.
Outdoorspecialist Rien de Wolf al aardig gewend in Purmerend en klaar voor nieuwe avonturen Ondernemen 11 apr, 12:00
Vormgeefster Cynthia Schippers, PRO:-voorzitter Henry Wassink, Daniëlle Woudstra van VISIT Beemster en wethouder Mario Hegger.
Marketingmachine Werelderfgoed Beemster draait op volle toeren Cultuur 11 apr, 11:00
Saskia (links) en Caroline Wals aan de pomp.
Levenswerk Joh. de Vries met succes voortgezet aan Verzetslaan Algemeen 11 apr, 10:00
Karin Kuin overhandigt de cheque aan Thierry.
VOWA: Oproep voor goede ideeën! Column 10 apr, 17:00
Piet Hein Debets, Jaap Sluis en Henry Wassink zetten alle voordelen van de NV Purmerend eens goed op een rij.
Ondernemerstalkshow NV Purmerend kan steuntje in de rug gebruiken Evenement 10 apr, 16:00
De ene stand op Waterland Culinair stond er nog mooier bij dan de ander.
Sligro scoort met Waterland Culinair en Ladies Night Evenement 10 apr, 14:00
"Met Rabobank zijn we verzekerd van een strategisch partner." Thijs Nieuwenhuizen (l), Angela van den Heuvel (m) en Matthijs Vink (r).
H20 Esports Campus succesvol op weg naar volwassen organisatie Zakelijk 10 apr, 10:00
Daan (links) en Jay-Richi: "Pas met een logo van 6 x 5  was ik tevreden.”
Tol Coating: aan ambitie geen gebrek Ondernemen 9 apr, 16:00
Afbeelding
PRO: en gemeente: samen op pad naar ondernemers Column 9 apr, 15:28