100% Media & Partner Netwerk blijft zich in de kijker spelen

Algemeen
Eddy Guyt neemt geen blad voor de mond.
Eddy Guyt neemt geen blad voor de mond. (Foto: Els Broers)

Ga met Eddy Guyt om de tafel en je weet je bij voorbaat verzekerd van een geanimeerd gesprek, vol met anekdotes, succesvolle en iets minder succesvolle acties. Een ander groot voordeel is dat de Chief Connecting Officier van 100% Media & Partner Netwerk geen blad voor de mond neemt. Hij zegt wat hij denkt en als je daarmee om kan gaan, is het onderling vertrouwen snel gewekt. Insteek van het gesprek is de ‘Indekijkerprijs’, die Industrie- en Bedrijvengroep Edam-Voiendam jaarlijks in december uitreikt. Eind 2022 viel die eer te beurt aan 100% NL Magazine, onderdeel van 100% Media & Partner Netwerk. Guyt heeft het blad 13 jaar geleden opgezet en zijn vrouw Lisette werd hoofdredacteur. Daarnaast bouwde het bedrijf in de jaren erna een netwerk van 270 partners van de grond.

Gouden tijden beleefden Eddy Guyt en Eddy’s vrouw Lisette (hoofdredacteur 100% NL Magazine en al hun andere titels) en de overige medewerkers met 100% NL Magazine. Gezellig, vertrouwd en lekker Hollands waren de ingrediënten die het magazine tot gespreksonderwerp bij het koffie-apparaat maakte. Het succes werd nog eens vergroot toen artiestenmanager Jaap Buijs besloot om ‘mee te doen’. De eerste editie was onmiddellijk een klapper. Wel met een saillant randje vooraf, want aanvankelijk zouden Jan Smit en zijn toenmalige vriendin Yolanthe de cover sieren. “Maar ineens bleek die relatie over te zijn en moesten we hals over kop een alternatief bedenken. Dat werd Jan met Bridget Maasland. Het werd een ongekend succes. Overal hadden we bakken met edities staan, we investeerden veel in reclame. Iedereen had het over 100%NL Magazine”, herinnert Eddy Guyt zich als de dag van gisteren.

Het werd een ongekend succes. Overal hadden we bakken met edities staan.

Stroef

Daar waar de redactionele formule als een huis stond en het blad door steeds meer lezers werd gewaardeerd, hield het qua advertentie-inkomsten niet over. Eddy: “Het was commercieel gezien een slechte tijd, de advertenties liepen stroef. We hadden destijds een bureau in de arm genomen om advertenties te verkopen, maar dat leverde lang niet het gewenste resultaat op. Het kostte ons bakken met geld.”

Mooie opdrachten

De consequentie was dat Jaap Buijs zich begon af te dragen of het bedrijf wel levensvatbaar was. “Ik heb toen enkele gesprekken met hem gevoerd en uiteindelijk kwamen we tot een mooie nieuwe stap. Via zijn grote netwerk waren we in staat om een aantal mooie opdrachten binnen te halen. Zoals de onderbroekenreclame van Jan Smit via C&A en het 35-jarig bestaan van Kruidvat. We kregen toen wat lucht. Naderhand bedachten we nog een campagne voor de Postcodeloterij en werden we betrokken bij een campagne in het kader van het 170-jarig bestaan van C&A. We drukten toen 1 miljoen exemplaren.”

Denken in nieuwe kansen

Door de verschillende succesrijke partnerships brachten Guyt en de zijnen aan het denken in nieuwe kansen. Het netwerk werd steeds groter en naast 100% NL Magazine werden langdurige contracten afgesloten voor het maken van magazines voor andere partijen, waaronder Transavia, Intersport, supermarkt Hoogvliet en KeukenKampioen.

Uiteindelijk kwamen we tot een mooie, nieuwe stap.

In de kwetsbare coronatijd werd besloten dat 100% NL Magazine niet meer zes maar drie keer per jaar ging verschijnen. Verder zou alle tijd, energie, inventiviteit en creativiteit worden ingezet voor opdrachten vanuit het partnernetwerk. 100% Media & Partner Netwerk is nu al meer dan 13 jaar de verbindende schakel tussen 270 partners. Het bedrijf was ook de maker van het afscheidsmagazine van DEEN Enkele toonaangevende namen uit het netwerk: Bison, VUE Bioscopen, Van Haren, Europarcs, Tefal, Skechers, Primera, Van der Valk, Beemster Kaas, C&A, Quooker, Princess, Only for Men, Transavia en Hoogvliet.

Mercur Award

Hoe de maker van in eerste instantie 100% NL Magazine transformeerde tot een grote en volwaardige matchmaker weten ze aan de Morseweg 2 in Volendam als geen ander. De grote en gedurfde stappen van Eddy Guyt en de 16 medewerkers (4 op online, 4 op redactie, 4 voor sales en externe ondersteuning) heeft 100% tot dusverre één tot de verbeelding sprekende prijs in bladenland opgeleverd: de Mercur Award voor meest innovatieve mediabedrijf.

Indekijkerprijs

Onlangs werd daar de ‘Indekijkerprijs’ van de IBEV aan toegevoegd. Een derde trofee hangt in de lucht, namelijk die van grootste partnernetwerk van Nederland. Zo blijft het bedrijf zich in de kijker spelen.

Afbeelding
Uitreiking VOWA-jaarprijs tijdens NV Purmerend Algemeen 9 mrt., 11:33
Afbeelding
Kickoff Sectortafel Hospitality in de Markthal Algemeen 9 mrt., 10:59
Afbeelding
Wens voor BIZ commercieel vastgoedeigenaren in Purmerendse binnenstad Algemeen 3 mrt., 11:21
Afbeelding
Lucien van Aalzum nieuwe manager Waterlandse Uitdaging Algemeen 2 mrt., 15:13
Afbeelding
Leerzame en gezellige bijeenkomst bij Netwerk Purmerend Algemeen 28 feb., 11:20
Afbeelding
De (e)sports Tech Campus in De Koog wordt 'nieuwe parel' in Purmerend Algemeen 27 feb., 12:51
Afbeelding
Kerstbrodenactie levert € 6.500,- op voor Wij Allemaal, invalidentoilet kan er komen Algemeen 24 feb., 14:33
Afbeelding
't Broodjeshuys sluit na 38 jaar wegens pensioen Sylvia en Cees Fiene Algemeen 23 feb., 15:26
Afbeelding
Nooit meer chillen bij het petit café van Brenda in Purmerend Algemeen 22 feb., 16:00
Afbeelding
Passie voor het vak: Woonstudio Joost Laan Algemeen 22 feb., 16:00
Afbeelding
De bierbrouwerij is terug op de Purmerendse Koemarkt Algemeen 22 feb., 15:43
Afbeelding
Horecagroothandel Schaap heeft de zaakjes Dick voor elkaar Algemeen 22 feb., 10:38
Afbeelding
100% Media & Partner Netwerk blijft zich in de kijker spelen Algemeen 22 feb., 10:27