Column PRO: Een moment van bezinning

Column
Afbeelding
(Foto: PRO)

Als ondernemer heb je het hele jaar door veel te doen, maar zodra de zomer aanbreekt lijkt het soms alsof de tijd sneller gaat en er nog meer werk te verrichten is. Ook bij PRO: merken we dat de zomervakantie in zicht is. We schuiven nog even aan bij fase 2 van de (e)sport campus, en de werkgroep placebranding Purmerend is bijna klaar met hun verhaal. Ook bij de voorbereidingen van Waterland Werkt zetten we nog even een tandje erbij en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

De zomermaanden bieden voor veel ondernemers kansen. Horecaondernemers kunnen bijvoorbeeld hun terrassen uitbreiden, en evenementen, festivals en markten bieden ondernemers de kans om hun producten of diensten te promoten. Waarbij flexibiliteit geboden is, gezien het onvoorspelbare. Nederlandse zomerweer. Voor anderen is het een tijd om een stap terug te nemen, een moment van bezinning. Veel klanten zijn op vakantie, waardoor het rustiger kan zijn. Dit geeft ondernemers de kans om bijvoorbeeld hun (duurzame) bedrijfsprocessen te evalueren en te optimaliseren, nieuwe ideeën te ontwikkelen of bij te scholen. Kortom, de zomermaanden bieden zowel kansen als uitdagingen voor ondernemers. Om alvast in de zomerse sfeer te komen, organiseren wij op donderdag 6 juli de PRO: Zomerborrel bij Kavel II, inclusief heerlijke BBQ.

Place Branding Purmerend

Al enige tijd is de PRO: betrokken bij de werkgroepen die zich bezighouden met de toekomst van niet alleen de binnenstad, maar ook Purmerend in zijn geheel. In maart en april zijn we aan de slag gegaan met het maken van een Place Brand (fase 3) voor de binnenstad. Dit alles aan de hand van het door de raad vastgestelde “verhaal van de binnenstad’. 

Zichtbaar en herkenbaar verhaal

Hoe ga je ervoor zorgen dat het verhaal van de binnenstad ook zichtbaar en herkenbaar gaat worden? Hoe ga je het verhaal van de binnenstad claimen? Een Place Brand vormt het ontwikkelkader voor de binnenstad van Purmerend. Het beschrijft dus niet de individuele programmaonderdelen maar vooral de samenhang ervan. Het zorgt ervoor dat voor wat betreft het hele aanbod in de binnenstad de volgende vraag eenvoudig beantwoord kan worden: Hoe draagt het bij aan de doelstellingen uit de visie voor de binnenstad? Door middel van een sterk concept gaan we dus een merk (=Place Brand) ontwikkelen om dat Marketing Landscape ook echt te kunnen claimen.

Op die manier kunnen alle partijen zowel het aanbod dat al bestaat als dat wat nog gecreëerd gaat worden toetsen aan de gemeenschappelijke waarden en beter inschatten wat meerwaarde vertegenwoordigt en wat niet. Wat het verhaal herkenbaar maakt, wat zorgt voor de samenhang tussen alle onderdelen van het uitvoeringsprogramma en wat ervoor zorgt dat het verhaal vertelt gaat worden. In juni zal het eindresultaat worden gepresenteerd. Uiteraard houden wij jullie hiervan op de hoogte.

Update Pro website

Wij willen je zo goed mogelijk op de hoogte houden van diverse activiteiten. Op de PRO: website vind je o.a de foto’s van de diverse activiteiten, maar ook de mogelijkheid diverse beleidsstukken te downloaden. Nieuw is de uitbreiding “Agenda & Evenementen” waarbij je nu ook op de hoogte blijft van evenementen die wij zelf niet organiseren. Handig en overzichtelijk als je zelf iets wilt organiseren. Meld jouw event aan via secretariaat@pro-site.nl.

Meld je aan voor Waterland Werkt 2023!

Op zondag 8 oktober a.s wordt De Spinnekop, op industrieterrein De Koog, weer omgetoverd tot één groot werk- en leerfestival, Waterland Werkt, dat voor iedereen gratis is te bezoeken. Waterland Werkt is hét grootschalige evenement waar het bedrijfsleven, leerlingen, studenten, werkzoekenden, carrièreswitchers en andere geïnteresseerden elkaar ontmoeten. 

Brede doelgroep

De doelgroep van Waterland Werkt is heel breed. Middels de samenwerking met het WerkgeversServicepunt, het Regionaal Mobiliteitsteam, Werkom, UWV en de gemeenten uit de regio worden werkzoekenden gestimuleerd om zelfstandig of samen met hun casemanager het evenement te bezoeken en op zoek te gaan naar werk. Maar ook het onbenut arbeidspotentieel wordt benaderd en gemotiveerd om op Waterland Werkt te gaan kijken naar wat er allemaal aan werkgelegenheid in de regio te vinden is. Natuurlijk bezoeken ook leerlingen van het voortgezet onderwijs, de medewerkers van de toekomst, het evenement in het kader van hun loopbaanoriëntatie of voor een stage. Waterland Werkt werkt samen met bijna alle onderwijspartijen in de regio en is voor de scholen een uitgelezen kans om hun leerlingen kennis te laten maken met heel veel bedrijven en beroepen in één middag.

Aanmelden

De eerste 34 exposanten zijn al bekend. Wil je er ook bij zijn? Op www.waterlandwerkt.info staat het aanmeldformulier waarmee je jouw bedrijf of instelling kunt inschrijven voor deelname. Of je nu een bedrijf bent met een paar, of honderd werknemers, of gewoon een zelfstandig ondernemer bent die meer naamsbekendheid wil genereren, wil netwerken, jouw branche wil profileren of op zoek bent naar nieuwe medewerkers; exposeren op Waterland Werkt levert altijd iets op! Je kunt altijd even mailen via info@waterlandwerkt.info, zij denken graag met je mee.

Deelnemers Sectortafel Bouw/Techniek gevraagd

70 procent van de sectoren kampt met personeelstekorten. Het ziet er niet naar uit dat hier snel verandering in gaat komen. Het is belangrijk om zelf in actie te komen. Daarom zijn eind vorig jaar en begin dit jaar de eerste twee sectortafels (Sectortafels Bouw/Techniek en Hospitality) van start gegaan. Verschillende ondernemers en onderwijspartijen, ondersteund door de overheid, gaan aan deze tafels gezamenlijk aan de slag om concrete oplossingen te initiëren die het onderwijs en de arbeidsmarkt beter op elkaar laten aansluiten. Er wordt bijvoorbeeld een stagekalender ontwikkeld, zodat bedrijven precies weten wanneer leerlingen en studenten een stageplek nodig hebben, er worden bedrijfsbezoeken georganiseerd om leerlingen al op vroege leeftijd te enthousiasmeren voor een bepaalde branche, en er wordt veel informatie gedeeld. 

Routekaart voor opleidingen

Voor de elektrotechniek wordt nu een routekaart ontwikkeld zodat je als bedrijf straks precies de weg weet te vinden om jouw medewerkers op te leiden. De sectortafel Bouw/Techniek is nog op zoek naar een vertegenwoordiging vanuit het Purmerendse bedrijfsleven. Vind jij het belangrijk om iets te doen voor de arbeidsmarkt en deze branche? Kijk dan even op de website www.sectortafels.nl voor meer informatie. Je kunt ook contact opnemen met het secretariaat van de PRO. 

Hulp voor ondernemers

Wanneer bedrijven in financiële moeilijkheden zitten, kan het voelen alsof er geen uitweg is. Maar gelukkig is er hulp beschikbaar. Over Rood is een organisatie die vrijwilligers inzet om ondernemers te begeleiden naar een financieel gezonde toekomst. Of het nu gaat om het verbeteren van de bedrijfsvoering of het opheffen van het bedrijf; de vrijwilligers van Over Rood staan klaar om te helpen. Ze bieden zelfs ondersteuning bij het aanvragen van Bijstand voor zelfstandigen (Bbz) via Haltewerk en kunnen je doorverwijzen naar schuldhulpverlening als dat nodig is.

Twijfel dus niet om hulp te vragen als je in de financiële problemen zit. Neem contact op met de gemeente Purmerend voor een persoonlijk gesprek met de preventieadviseur schulden en armoede. Gemeente Purmerend is aangesloten bij de Nationale Schuldhulproute en biedt via www.geldfit.nl een test aan om meer inzicht te krijgen in jouw financiële situatie. Na het maken van de test ontvang je tips en tools om jouw financiële situatie te verbeteren. Als je direct hulp van Over Rood of schuldhulpverlening wilt aanvragen, neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer (0299) 452 452 of stuur een e-mail naar loketsdv@purmerend.nl. Er is altijd hulp beschikbaar, dus aarzel niet om de eerste stap te zetten.

Save the date voor de PRO: Zomerborrel

Namens PRO: Actief willen wij jou graag uitnodigen op donderdag 6 juli van 17.30 tot 20.30 uur, voor de jaarlijkse PRO: Zomerborrel, die dit jaar plaatsvindt bij Kavel II in Middenbeemster. Dit evenement is de perfecte gelegenheid om samen met collega-ondernemers te genieten van een gezellige avond. Natuurlijk is er een heerlijke barbecue en tevens biedt Kavel II de mogelijkheid om de hotelkamers te bezichtigen.

Wij nodigen jou dan ook van harte uit om samen met ons te genieten van een gezellige zomeravond. Wees er snel bij, want vol is vol!

Afbeelding
“Huwelijkse voorwaarden hebben ook aandacht nodig" Partnerbijdrage 19 sep., 16:00
Afbeelding
Restaurant Gachita vaart al eenendertig jaar eigen koers Nieuws 19 sep., 13:35
Afbeelding
Exposanten op Waterland Werkt hebben er zin in Nieuws 19 sep., 12:36
Afbeelding
BIZ Purmerend Binnenstad sterke gesprekspartner Algemeen 19 sep., 12:14
Afbeelding
Binnenstad Purmerend: van shoppen tot samenkomen in Eggert Center Nieuws 18 sep., 14:47
Afbeelding
Restaurant TWAALF: “Ik ben gewoon ontzettend trots op wat er nu staat!" Nieuws 18 sep., 13:38
Afbeelding
ESNW: slimmer werken in plaats van harder Nieuws 18 sep., 11:41
Afbeelding
Bedrijventerrein Baanstee Noord steeds beter bereikbaar Nieuws 17 sep., 15:08
Afbeelding
Column VOWA: Ondertussen bij de provincie… Column 16 sep., 10:33
Afbeelding
Het “echtscheidingstestament" Column 15 sep., 11:40
Afbeelding
De praktijk in de klas; Meindert Engberts geeft het voorbeeld Onderwijs 15 sep., 10:20
Afbeelding
Abma Advocaten: Coronaschulden bij het MKB: niet wanhopen, wel doorpakken Column 14 sep., 11:02
Afbeelding
Nuchtere doener met scherp oog voor verbinding Nieuws 13 sep., 19:00