Bereikbaarheidsplan A7 Purmerend vanaf 1 april

Nieuws
Herstel van het viaduct gaat vijf maanden overlast geven.
Herstel van het viaduct gaat vijf maanden overlast geven. (Foto: RodiMedia/NV)

Rijkswaterstaat presenteerde onlangs het samen met de gemeente opgestelde bereikbaarheidsplan A7 Purmerend, dat actief is in de periode dat er wordt gewerkt aan het viaduct A7 van 1 april tot 1 september dit jaar. Er worden veel maatregelen genomen maar dat er veel overlast blijft, dat is zeker. Naast inloopbijeenkomsten voor bewoners op 27, 28 en 29 februari is er op 27 februari, in samenwerking met VOWA, een informatiebijeenkomst voor ondernemers, van 20.00 tot 21.30 uur in Sporthal de Beuk. Op 2 maart volgt een bijeenkomst voor de transportsector in samenwerking met TLN, Evofenedex en Rijser Transport. Rijkswaterstaat zal weggebruikers tijdens de werkzaamheden, middels een campagne zo goed mogelijk op de hoogte houden van de actuele situaties.

Kort samengevat: Tijdens de werkzaamheden kan er minder verkeer over de brug. In beide richtingen met slechts twee versmalde rijstroken waar een snelheidslimiet geldt van 70 km. Bij aansluiting 4 Purmerend-Zuid wordt de oprit richting Hoorn afgesloten. Bij aansluiting 5 Purmerend wordt de afrit vanuit Amsterdam en de toerit naar Amsterdam afgesloten. Het bereikbaarheidsplan behelst verschillende maatregelen die ervoor moeten zorgen dat het fileleed zoveel mogelijk wordt beperkt en de veiligheid en leefbaarheid in en rond Purmerend is gegarandeerd.

Meer thuiswerken

De communicatie naar weggebruikers is erop gericht om de auto zoveel mogelijk te mijden: door thuis te werken, samen of met de trein te reizen. Dit laatste wordt aantrekkelijker gemaakt met kortingskaarten, een extra stop van de intercity naar Amsterdam in de spits, extra fietsenrekken etc.

Sluipverkeer

Een aantal wegen in de Beemsterpolder, waaronder de Purmerenderweg, wordt in de spits gesloten, behalve voor ontheffingshouders. In Neck en Wijdewormer geldt in de spits een inrijverbod, behalve voor omwonenden. Ten zuiden van Purmerend gelden eveneens inrijverboden tijdens de spits. Op verschillende plaatsen worden verkeerslichten geoptimaliseerd en extra verkeersinstallaties om te kunnen doseren aangebracht. Om sluipverkeer te voorkomen worden de Oostdijk op twee plaatsen en Westdijk op één plaats afgesloten. Voor vrachtwagens wordt het, uitgezonderd ontheffingshouders, in Purmerend verboden terrein.

Wat betreft de gewichtsbeperking die al sinds oktober 2022 geldt op de brug en waar de transportsector veel last van heeft; deze zal in het eerste gedeelte van de uitvoering worden afgewaardeerd naar 25 Ton, en hoopt Rijkswaterstaat  na 2.5, 3 maanden deze gewichtsbeperking geheel te kunnen laten vervallen.

Uitgebreide informatie is te vinden op deze website van RWS. Hier kunt u zich ook opgeven voor de nieuwsbrief. https://www.rijkswaterstaat.nl/wegen/projectenoverzicht/a7-versterking-brug-purmerend

Lydia de Vries
Van Vlierden caravans: gegarandeerd veilig op weg Ondernemen 12 apr, 09:00
Rachel Hayhoe
Column: Problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap - I Column 11 apr, 16:15
Toine Rohner demonstreert de robot-hond.
Twaanlab's 'Leren in de Stad': brug tussen ICT/onderwijs en bedrijfsleven Onderwijs 11 apr, 16:00
Kees en Dirk staan samen aan het roer van Cees Jonk.
Garage Transportbedrijf Cees Jonk Zn: bij nacht en ontij paraat Ondernemen 11 apr, 14:00
Sam en Rien de Wolf delen dezelfde gedrevenheid.
Outdoorspecialist Rien de Wolf al aardig gewend in Purmerend en klaar voor nieuwe avonturen Ondernemen 11 apr, 12:00
Vormgeefster Cynthia Schippers, PRO:-voorzitter Henry Wassink, Daniëlle Woudstra van VISIT Beemster en wethouder Mario Hegger.
Marketingmachine Werelderfgoed Beemster draait op volle toeren Cultuur 11 apr, 11:00
Saskia (links) en Caroline Wals aan de pomp.
Levenswerk Joh. de Vries met succes voortgezet aan Verzetslaan Algemeen 11 apr, 10:00
Karin Kuin overhandigt de cheque aan Thierry.
VOWA: Oproep voor goede ideeën! Column 10 apr, 17:00
Piet Hein Debets, Jaap Sluis en Henry Wassink zetten alle voordelen van de NV Purmerend eens goed op een rij.
Ondernemerstalkshow NV Purmerend kan steuntje in de rug gebruiken Evenement 10 apr, 16:00
De ene stand op Waterland Culinair stond er nog mooier bij dan de ander.
Sligro scoort met Waterland Culinair en Ladies Night Evenement 10 apr, 14:00
"Met Rabobank zijn we verzekerd van een strategisch partner." Thijs Nieuwenhuizen (l), Angela van den Heuvel (m) en Matthijs Vink (r).
H20 Esports Campus succesvol op weg naar volwassen organisatie Zakelijk 10 apr, 10:00
Daan (links) en Jay-Richi: "Pas met een logo van 6 x 5  was ik tevreden.”
Tol Coating: aan ambitie geen gebrek Ondernemen 9 apr, 16:00
Afbeelding
PRO: en gemeente: samen op pad naar ondernemers Column 9 apr, 15:28