Huize Leeghwater: ideale combinatie van natuur, spiritualiteit en verwennerij

Nieuws
Nathalie en Gertjan in de multifunctionele gastenruimte met fraai uitzicht op de Beemster natuur.
Nathalie en Gertjan in de multifunctionele gastenruimte met fraai uitzicht op de Beemster natuur. (Foto: Els Broers)

Zou het niet mooi zijn om daar te wonen en te ondernemen? In de zoektocht naar een geschikte locatie om hun droom te verwezenlijken, stuitten Nathalie en Gertjan Kamper in december 2019 op het perceel Zuiddijk 11 in Zuidoostbeemster, gelegen pal langs het Noordhollands Kanaal.

Nathalie en Gertjan Kamper draaiden hun leven 180 graden en maken droom in Beemster waar

Ze waren onmiddellijk enthousiast. Het voordeel was dat ze precies wisten wat ze wilden, namelijk middenin de natuur organiseren van body & mind retraites, het beschikbaar stellen van de accommodaties voor zakelijke bijeenkomsten en het ontvangen van gasten in vier fantastische studio’s met elk een thema: aarde, lucht, vuur en water. Dit in combinatie met zelf bereide biologische maaltijden, waarvan de ingrediënten in nagenoeg alle gevallen uit eigen moestuin en boomgaard komen, was hun ultieme doel.

Nu, ruim vier jaar later is hun droom pure werkelijkheid geworden. Veel gasten, ook vanuit verre buitenlanden, en groepen hebben al kennis genomen van het bijzondere concept in Huize Leeghwater, zoals het eldorado van Nathalie en Gertjan heet. Beiden hebben hun draai gevonden en genieten optimaal, niet in de laatste plaats van de positieve reacties. Zo kan het leven een flinke ommezwaai hebben, want beiden hadden voorheen een druk en jachtig bestaan. Nathalie als verantwoordelijke bij Vroom & Dreesmann en Albert Heijn, terwijl Gertjan mede-eigenaar was van een detacheringsbureau, gespecialiseerd in interim management.

Gedroomde invullilng

“Nathalie en ik hadden al een tijdje het plan om samen iets te gaan beginnen. Iets waar wij gelukkig van zouden worden. Dat broeit dan een tijdje en ineens kwamen we op het spoor van dit 35.000 of 3,5 hectare vierkante meter grote perceel. Je moet op zo’n moment door de staat van de gebouwen heen kijken, al hadden we wel meteen globaal de plannen in het hoofd. In 2020 is de hele boel verbouwd. Dit was ooit een kattenpension en om er onze gedroomde invulling aan te geven moesten we echt alles grondig aanpakken”, vertelt Gertjan in de algemene gastenruimte, die ooit dienst deed als schapenschuur en momenteel gebruikt wordt voor vergaderingen en trainingen. Nathalie inhakend: “Het is in feite een multifunctionele ruimte want ik geef hier ook yoga-, Chineng Qigong, adem - en meditatiesessies.”

Tekst loopt door onder afbeelding

huize leeghwater, beemsterpolder, purmerend
(Foto: aangeleverd)

Natuur en duurzaam

Naast gastvrouw en docente in genoemde rustgevende sessies is Nathalie imker en dat vertaalt zich in de aanwezigheid van een aantal bijenkasten, elders op het grote terrein. In de directe omgeving worden groente, fruit en kruiden verbouwd. “Bij alles wat wij doen en ontwikkelen staan de natuur en het duurzaam omgaan met de omgeving centraal. Dat vind je bijvoorbeeld ook terug in de wijze waarop de accommodaties zijn gebouwd, de energievoorziening (warmtepompen), het aanplanten van 4.000 bomen en struiken en de vegetarische en biologische producten die wij gebruiken voor onze gasten en dus ook de imkerij”.

Als een ander mens weg

Nathalie: “Juist het complete plaatje wordt door de gasten gewaardeerd. Het gebeurt met enige regelmaat dat gasten na een drukke werkdag voor enkele dagen bij ons komen, uit het raam naar buiten kijken en zeggen: wat is het hier rustig en wat een geweldige natuur. En dan beginnen ze nog maar net. Na twee of drie gaan ze als een ander mens weer weg, dat is heel grappig om te zien.”

Het comfort van de studio’s is zoals je mag verwachten van twee mensen die exact weten wat ze willen. De 2-persoons suites zijn luxe ingericht en van alle gemakken voorzien. Fantastische box-springs, een kitchenette en een ruime en fijne inloopdouche met - hoe kan het anders - biologische verzorgingsproducten. In de kitchenette staat een koelkast, een 2-pits inductie-kookplaat en oven. Tevens beschikken de gasten over een Nespresso koffiemachine en waterkoker. Vanuit de studio is er direct zicht over de landerijen naar bijvoorbeeld één van de forten van de Stelling van Amsterdam.

Tekst loopt door onder afbeelding

huize leeghwater, beemsterpolder, purmerend, spiritualiteit
(Foto: aangeleverd)

Duurzame materialen

Bij de bouw van de studio’s Aarde, Water, Vuur en Lucht zijn geheel in de lijn met de rest bij Huize Leeghwater duurzame materialen gebruikt. Voor een meerprijs kan men op de kamer te ontbijten. Het ontbijt bestaat uit fruit, verse eieren, versgeperste jus d’orange, biologisch brood en meer lekkernijen. Tevens kan men gebruik maken van de sauna in het tuinhuis.

In de zomer oogsten Nathalie en Gertjan bessen, frambozen en bramen. Honing komt uit de eigen imkerij en de scharrelende kippen zorgen voor een eitje bij het ontbijt. De producten die zelf verbouwd worden zijn ook voor iedereen te koop.

Huize Leeghwater is te boeken via natuurhuisje.nl, booking.com, airbnb.nl en Google maps. Wil je rechtstreeks boeken, het telefoon nummer is 06 26 64 49 94.

Meer informatie is te vinden op www.huizeleeghwater.nl

Afbeelding
Afbeelding
Lydia de Vries
Van Vlierden caravans: gegarandeerd veilig op weg Ondernemen 12 apr, 09:00
Rachel Hayhoe
Column: Problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap - I Column 11 apr, 16:15
Toine Rohner demonstreert de robot-hond.
Twaanlab's 'Leren in de Stad': brug tussen ICT/onderwijs en bedrijfsleven Onderwijs 11 apr, 16:00
Kees en Dirk staan samen aan het roer van Cees Jonk.
Garage Transportbedrijf Cees Jonk Zn: bij nacht en ontij paraat Ondernemen 11 apr, 14:00
Sam en Rien de Wolf delen dezelfde gedrevenheid.
Outdoorspecialist Rien de Wolf al aardig gewend in Purmerend en klaar voor nieuwe avonturen Ondernemen 11 apr, 12:00
Vormgeefster Cynthia Schippers, PRO:-voorzitter Henry Wassink, Daniëlle Woudstra van VISIT Beemster en wethouder Mario Hegger.
Marketingmachine Werelderfgoed Beemster draait op volle toeren Cultuur 11 apr, 11:00
Saskia (links) en Caroline Wals aan de pomp.
Levenswerk Joh. de Vries met succes voortgezet aan Verzetslaan Algemeen 11 apr, 10:00
Karin Kuin overhandigt de cheque aan Thierry.
VOWA: Oproep voor goede ideeën! Column 10 apr, 17:00
Piet Hein Debets, Jaap Sluis en Henry Wassink zetten alle voordelen van de NV Purmerend eens goed op een rij.
Ondernemerstalkshow NV Purmerend kan steuntje in de rug gebruiken Evenement 10 apr, 16:00
De ene stand op Waterland Culinair stond er nog mooier bij dan de ander.
Sligro scoort met Waterland Culinair en Ladies Night Evenement 10 apr, 14:00
"Met Rabobank zijn we verzekerd van een strategisch partner." Thijs Nieuwenhuizen (l), Angela van den Heuvel (m) en Matthijs Vink (r).
H20 Esports Campus succesvol op weg naar volwassen organisatie Zakelijk 10 apr, 10:00
Daan (links) en Jay-Richi: "Pas met een logo van 6 x 5  was ik tevreden.”
Tol Coating: aan ambitie geen gebrek Ondernemen 9 apr, 16:00
Afbeelding
PRO: en gemeente: samen op pad naar ondernemers Column 9 apr, 15:28