Management Sligro voegt met Ronja Philips jeugdige flair toe

Nieuws
Nico Molenaar over Ronja Philips: 'Vers bloed in het bedrijf is goed en zeker met Ronja'.
Nico Molenaar over Ronja Philips: 'Vers bloed in het bedrijf is goed en zeker met Ronja'. (Foto: Els Broers)

Sligro Purmerend blijft aan de weg timmeren. Dat geldt niet alleen voor het organiseren van activiteiten voor leveranciers, partners en klanten. Met Ronja Philips (28) als nieuw lid van het Managementteam speelt vestigingsdirecteur Nico Molenaar direct in op de toekomst. Ronja heeft zich langzaam maar zeker ontwikkeld als iemand die de horecagroothandel met jeugdig elan, nieuwe ideeën en out of the box denken sprongen vooruit kan helpen. “Wij willen er bijtijds voor waken dat wat we doen we jaren blijven doen. Wat nu nog goed werkt kan ineens de sleet op komen. En dan ben je te laat. Er komt bij dat we niet moeten weglopen voor het feit dat we ouder worden. Vers bloed is dan goede stap naar voren en zeker met Ronja”, licht Nico Molenaar toe.

Ik voel me als een vis in het water in dit mooie bedrijf waar de betrokkenheid groot is

Ronja Philips, eerder werkzaam bij Albert Heijn en Deen Supermarkten, volgde op de Hogeschool InHolland de opleiding Leisure & Events Management. Hier leerde ze belevenisconcepten ontwerpen, produceren en vermarkten. Events en experiences die de wereld leuker maken en de samenleving sterker. Niet door er eindeloos over te praten, maar vooral door het te doen. Dat dóen etaleert ze nu bij Sligro Purmerend. “Het was echt een leuke opleiding, maar uiteindelijk toch niet de kant die ik het liefste op zou willen. Ik heb er veel van opgestoken, daar niet van. Met name van onderdelen die ik hier goed kan toepassen. Ik heb het reuze naar mijn zin bij Sligro, voel me als een vis in het water in dit mooie en levendige bedrijf waar de betrokkenheid onder de collega’s groot is. Ja, ik heb het gevoel hier op mijn plek te zitten”, zegt Ronja met een vette glimlach op het gezicht.

Met het organiseren de  eerste Ladies Night bij Sligro Purmerend, op woensdag 20 maart, springt ze in het diepe. Een dergelijk evenement is nooit eerder georganiseerd in de horecagroothandel aan de Polderweg in Baanstee Noord. “Het idee komt vanuit een andere vestiging van Sligro. Daar was het een groot succes. Zoals de naam al doet vermoeden is het een evenement alleen voor dames, met name een deel van onze vrouwelijke leveranciers in combinatie met lokale onderneemsters”, licht Ronja een tipje van de sluier.

Ik heb zin in de eerste Ladies Night, verwacht er veel van

Veel aanvragen

De aanmeldingen voor Ladies Night zijn nog in volle gang, bij het ter perse gaan van deze editie waren de deelname van Kids Fashion By Demi, MeroWings en enkele boetiekjes zeker. “Er lopen nog veel aanvragen. We maken de avond compleet met eten en drankjes die we zelf gaan verzorgen. Ik heb er heel veel zin in en verwacht er ook het nodige van.”

Onlangs was de jaarlijkse uitverkiezing van beste Sligro-vestiging van Nederland. Vooraf was bekend gemaakt dat Purmerend tot de vijf genomineerden behoorde. Met in het achterhoofd dat in de achterliggende jaren drie keer een derde plaats werd behaald en dat Nico Molenaar en collega’s zelfs een keer op het hoogste podium stonden, waren de verwachtingen opnieuw hooggespannen. Het werd een alleszins acceptabele vierde plek.

Dank van het team

Dat er dit keer geen plaats op het podium werd behaald was voor de medewerkers van Sligro Purmerend geen aanleiding om te treuren. Zij lieten de volgende ochtend een groot bloemstuk op het bureau van Molenaar bezorgen. Op de begeleidende kaart de alleszeggende tekst: Ongeacht welke prijs het is geworden. Wij zijn trots met passie dat we dit onder jouw leiding hebben bereikt. Gefeliciteerd en dank je wel. Team Purmerend. De reactie van de vestigingsdirecteur: “Om zo de dag te starten is goud”. Daar valt geen speld tussen te krijgen!

Tekst loopt door onder afbeelding

sligro purmerend groothandel ladiesnight
Ronja Philips en Nico Molenaar op de uitgebreide drankenafdeling van Sligro. (Foto: Els Broers)

Waterland Culinair

De eerstvolgende activiteit van Sligro Purmerend staat geprogrammeerd op maandag 11 maart in De Markthal aan de Purmerendse Koemarkt. Evenals voorgaande jaren vindt die dag Waterland Culinair plaats. Tussen 11.00 en 19.00 uur worden alle horeca-uitbaters voor een inspirerende dag waarop tal van lokale en nationale producten, van leveranciers van Sligro Purmerend of verspartners gekoppeld aan leveranciers, worden gepresenteerd. De Markthal biedt opnieuw plaats aan mooie en duurzame producten. Met de aanwezigheid van onder meer Spoonbill Gin (Fred de Bies en Brian Hirman), Jus de Veau, Royal Biss, Moa Wodka en Boeren van Amstel (zuivelproducten) geven we een alvast schot voor de boeg.

Lydia de Vries
Van Vlierden caravans: gegarandeerd veilig op weg Ondernemen 12 apr, 09:00
Rachel Hayhoe
Column: Problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap - I Column 11 apr, 16:15
Toine Rohner demonstreert de robot-hond.
Twaanlab's 'Leren in de Stad': brug tussen ICT/onderwijs en bedrijfsleven Onderwijs 11 apr, 16:00
Kees en Dirk staan samen aan het roer van Cees Jonk.
Garage Transportbedrijf Cees Jonk Zn: bij nacht en ontij paraat Ondernemen 11 apr, 14:00
Sam en Rien de Wolf delen dezelfde gedrevenheid.
Outdoorspecialist Rien de Wolf al aardig gewend in Purmerend en klaar voor nieuwe avonturen Ondernemen 11 apr, 12:00
Vormgeefster Cynthia Schippers, PRO:-voorzitter Henry Wassink, Daniëlle Woudstra van VISIT Beemster en wethouder Mario Hegger.
Marketingmachine Werelderfgoed Beemster draait op volle toeren Cultuur 11 apr, 11:00
Saskia (links) en Caroline Wals aan de pomp.
Levenswerk Joh. de Vries met succes voortgezet aan Verzetslaan Algemeen 11 apr, 10:00
Karin Kuin overhandigt de cheque aan Thierry.
VOWA: Oproep voor goede ideeën! Column 10 apr, 17:00
Piet Hein Debets, Jaap Sluis en Henry Wassink zetten alle voordelen van de NV Purmerend eens goed op een rij.
Ondernemerstalkshow NV Purmerend kan steuntje in de rug gebruiken Evenement 10 apr, 16:00
De ene stand op Waterland Culinair stond er nog mooier bij dan de ander.
Sligro scoort met Waterland Culinair en Ladies Night Evenement 10 apr, 14:00
"Met Rabobank zijn we verzekerd van een strategisch partner." Thijs Nieuwenhuizen (l), Angela van den Heuvel (m) en Matthijs Vink (r).
H20 Esports Campus succesvol op weg naar volwassen organisatie Zakelijk 10 apr, 10:00
Daan (links) en Jay-Richi: "Pas met een logo van 6 x 5  was ik tevreden.”
Tol Coating: aan ambitie geen gebrek Ondernemen 9 apr, 16:00
Afbeelding
PRO: en gemeente: samen op pad naar ondernemers Column 9 apr, 15:28