Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Solident houdt mondzorgpraktijken telefonisch bereikbaar

Partnerbijdrage

Een dringend telefoongesprek voor een spoedeisende behandeling aan een tandheelkundige kroon, een patiënt die zijn afspraak wil verzetten, of een geschrokken moeder van een kind met de voortand door de lip: de professionele telefonistes van Solident Mondzorgpartners beantwoorden de meest uiteenlopende telefoontjes voor mondzorgpraktijken door het hele land. 

Het telefoonteam van Solident Mondzorgpartners zorgt ervoor vóór acht uur ’s ochtends koffie te hebben gedronken, want vanaf dat tijdstip gaat het ‘los’. “De telefoon gaat de hele dag door!”, vertelt Ineke Hovius met een knipoog. Ineke is directeur van Solident Mondzorgpartners, een dochteronderneming van élitel antwoordservice met vestigingen in Purmerend en Ouderkerk aan de Amstel. De professionele telefonistes van Solident beantwoorden de telefoon van mondzorgpraktijken uit het hele land. “ Dat doen ze met een glimlach, want dat kun je aan de telefoon altijd horen”, zegt Ineke. Het team van élitel antwoordservice handelde in de afgelopen jaren honderdduizenden telefoongesprekken voor bedrijven uit allerlei sectoren af. “We hadden ook veel mondzorgpraktijken als klant. Aangezien dat aantal steeds verder toenam, besloot ik speciaal voor deze doelgroep dochteronderneming Solident Mondzorgpartners op te zetten”, legt ze uit. 

Je kunt onze glimlach horen

Uitdaging om telefonisch bereikbaar te blijven

Tandartsen, mondhygiënistes, endodontologen, parodontologen en orthodontisten: bij mondzorgpraktijken staat de telefoon geen minuut stil. Ineke: “Als een praktijk beschikt over een of meerdere baliemedewerkers, dan moeten zij zowel de patiënten aan de telefoon als in de praktijk te woord staan, afspraken plannen, spoedaanvragen beoordelen en de administratie correct afwikkelen. Tegelijkertijd worden ze regelmatig weggeroepen om assistentie aan de stoel te verlenen of een andere vorm van ondersteuning te bieden. Wordt een van de medewerkers ziek of gaat deze met vakantie, dan heb je als praktijk echt een uitdaging om telefonisch goed bereikbaar te blijven. Voor zzp’ers of praktijken met één baliemedewerker is het een nog groter probleem om telefonische bereikbaarheid en een positieve patiëntbeleving te combineren met efficiency binnen te praktijk. Dat probleem lossen wij met onze service op.”

Handigheidjes

Alle telefonistes van Solident ronden eerst een uitgebreide interne training af, voordat zij worden ingezet bij de afhandeling van het telefoonverkeer. Ineke: “Een opdrachtgever kan ons inzetten voor ondersteuning van het baliepersoneel tot en met de volledige afhandeling van het telefoonverkeer. Onze professionals beantwoorden vragen, schrijven nieuwe patiënten in en plannen of verplaatsen afspraken en doen dat geheel in lijn met de manier van werken van de opdrachtgever. Na overleg met de opdrachtgever kunnen we de beller ook terugbellen.” Het Solident-team beheerst het vakjargon uit de tandheelkunde en beschikt over kennis van de meest gebruikte tandheelkundige softwarepakketten zoals Exquise, Simplex, Oase, Tabdents en Novadent.” Ineke: “Sterker nog: het komt regelmatig voor dat wij een handigheidje in het systeem kennen die de opdrachtgever zélf nog niet had ontdekt! Zowel enkelvoudige afspraken als afspraken in combinatie met de tandarts en de mondhygiëniste, boeken we direct in het systeem van de praktijk. De behandelaar staat in alle rust bij de stoel, terwijl de agenda wordt gevuld.” 

De privacy van de klant en de veiligheid van patiëntengegevens zijn bij Solident gewaarborgd

Betrouwbaarheid en veiligheid

De service van Solident strekt verder dan een optimale telefonische bereikbaarheid van de mondzorgpraktijk. “We beschikken over zoveel inhoudelijke kennis, dat we in staat zijn adequaat te handelen. Op basis van triage zijn we bestaande en nieuwe klanten optimaal van dienst. We zijn erop getraind spoedklachten van andere klachten te onderscheiden. We stellen gerichte vragen, zodat wij ze zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn. Soms heeft een patiënt zoveel pijn, dat we ze huilend aan de telefoon hebben. Dan is het belangrijk om niet alleen vriendelijk, maar ook professioneel en doortastend te handelen. En dat is precies datgene waar we goed in zijn.” De privacy van de klant en de veiligheid van patiëntengegevens zijn bij Solident gewaarborgd. “Omdat wij met persoonsgegevens werken, stellen we met al onze opdrachtgevers een verwerkingsovereenkomst op. Zodoende is de vertrouwelijkheid van de patiëntgegevens gewaarborgd”, licht Ineke toe. 

Niet bereikbaar 

Solident zorgt er niet alleen voor dat een praktijk altijd bereikbaar is voor bestaande en nieuwe patiënten, het bedrijf zorgt er soms ook voor dat sommige mensen de mondzorgpraktijk níet kunnen bereiken. “De telefonische acquisitie valt binnen deze sector wel mee, maar het gebeurt natuurlijk wel”, vertelt Ineke. “Ook daar is ons team op getraind. Wij leren onze medewerkers hoe je een verkoopgesprek kunt herkennen en hoe je het professioneel kunt afhandelen. We zorgen er te allen tijde voor dat de praktijkhouder en zijn team de focus kunnen houden op het werk.”

Zou je willen werken bij deze antwoordservice? Stuur dan je CV naar ineke@solident.nl www.solident.nl 

Afbeelding
Rabobank komende drie jaar founding partner alle Noord-Hollandse Uitdagingen Algemeen 24 jan, 11:33
Afbeelding
Ondernemers zijn onbekend met criminele ondermijning en de gevolgen ervan Algemeen 19 jan, 13:16
Afbeelding
Vooruitblik op de regionale economie 2023 in talkshow Ondernemend Purmerend Algemeen 15 jan, 14:14
Afbeelding
Dick Schaap Horecagroothandel en Engberts Hoveniers PRO: ondernemers van 2022 Algemeen 15 jan, 09:03
Afbeelding
Sloop laatste restje van ooit bekendste regionale Mercedes Benz-dealer Willem Los Algemeen 9 jan, 17:59
Afbeelding
Lisa van Susteren van 't Wapen van Middelie is Zeevang ondernemer van het jaar Algemeen 9 jan, 12:33
Afbeelding
Wetswijzigingen per 1 januari 2023 op het gebied van arbeidsrecht: wat verandert er? Column 20 dec 2022, 14:57
Afbeelding
Baanstee Noord krijgt voorzieningenpunt Algemeen 20 dec 2022, 14:57
Afbeelding
Column PRO: Met open vizier het nieuwe jaar in Column 20 dec 2022, 14:56
Afbeelding
SNS helpt ondernemers de winter door Algemeen 20 dec 2022, 14:54
Afbeelding
Binnenstad van de toekomst: Cultuur en recreatie als aanjagers van beleven en ontmoeten Algemeen 20 dec 2022, 14:53
Afbeelding
Van 't Hek ondersteunt de kinderen van werknemers met Studiefonds Algemeen 20 dec 2022, 14:53
Afbeelding
Engberts Elektrotechniek: werken aan een veilige omgeving Algemeen 20 dec 2022, 14:53
Afbeelding
Column VOWA: Personeelstekort... dat zagen we van ver aankomen? Column 20 dec 2022, 14:53
Afbeelding
Honderd jaar oude Mazurel is 'still going strong' Algemeen 20 dec 2022, 14:52
Afbeelding
Voedselbank grote winnaar van stamppottenfeest Huiberts Algemeen 20 dec 2022, 14:52