Hesseling Vlees is Ondernemer van de regio Waterland 2023

Zakelijk
De Waterlandse Ondernemers van het Jaar 2023; Sabine en Barry van Leeuwen, naast Thierry van der Weide
De Waterlandse Ondernemers van het Jaar 2023; Sabine en Barry van Leeuwen, naast Thierry van der Weide (Foto: Els Broers)

PURMEREND - Maandagavond 11 maart werd, in de setting van de ondernemerstalkshow NV Purmerend, in een feestelijke Purmaryn de winnaar bekend gemaakt van de Ondernemer van het jaar 2023 voor de regio Waterland. Het Purmerendse bedrijf Hesseling Vlees mocht met de eer strijken, en trotse eigenaars Barry en Sabine van Leeuwen namen uit handen van juryvoorzitter en voorzitter VOWA (Vereniging Ondernemend Waterland) Thierry van der Weide de prijs in ontvangst.

Naast Hesseling Vlees waren Sierbestrating Jonk uit Edam en Simko Paint uit Oosthujzen genomineerd, vanuit hun verkiezing bij de regionale ondernemersverenigingen. De drie bedrijven waren alle aanwezig bij de NV Purmerend waar host Jaap Sluis, voor een flink publiek, aan tafel met de ondernemers in gesprek ging en hen liet vertellen over hun bedrijf. Daarnaast werd elke genomineerde voorgesteld in treffende bedrijfsfilmpjes van Wim Doets. Bij al deze mooie ondernemersverhalen bleef het tot het laatst spannend wie met het mooie, nieuwe, beeldje naar huis zou gaan.

Kritische jury

De jury, naast Thierry bestaande uit Piet Hein Debets, Dick Rijser, Kees Huiberts en directeur Rabobank Karin Kuin, heeft alle ondernemers en ondernemingen bezocht en aan een kritische blik onderworpen. Hierbij keken zij naar tal van belangrijke factoren, zoals geleverde prestaties, doorzettingsvermogen, duurzaamheid, personeelsbeleid, de relatie die de onderneming heeft met de omgeving. Ook luisterde de jury naar hoe de ondernemer zijn of haar bedrijf presenteert.

Tekst loopt door onder afbeelding


Barry aan tafel bij Jaap Sluis. (Foto: Els Broers)

Barry van Leeuwen, met zijn zeer herkenbare haardracht en baard, wist de jury te overdonderen. Samen met Sabine staat hij al jaren aan het roer van een bedrijf, waar hij zelf ooit als slager begon, en dat zich gespecialiseerd heeft in de mooiste producten voor vooral de horeca in een groot deel van Nederland. Ze weten zeer goed te anticiperen op de markt en de voorkeuren van de consument en zijn daarbij fantastische werkgevers. Er is enorm veel aandacht voor vakmanschap en opleiden. Barry staat zelf nog vijf of zes dagen per week op de werkvloer met zijn medewerkers, ‘om zijn vak en enthousiasme over te brengen’.

Toonbeeld voor ondernemers

Juryvoorzitter Thierry van der Weide licht toe: “Het is enorm knap dat je als bedrijf en ondernemer weet te doorstaan waar Barry en Sabine zich doorheen hebben geslagen. Ga maar na: vlak voor de coronaperiode investeer je miljoenen in een nieuw bedrijfspand. Kort daarna verkoop je niets meer omdat de horeca dicht moet. Deze winnaars zitten even in de piepzak maar gooien kort daarna het roer om en richten zich binnen een mum van tijd op de consument. Dit maakt diepe indruk op de jury.” Met groot enthousiasme vertellen Barry en Sabine over hun avonturen in de afgelopen tijd. Ze zijn zeer trots op hun medewerkers en werken graag samen met het onderwijs in de regio. En Hesseling innoveert, bijvoorbeeld in plantaardig 3D-geprint redefined meat. Allemaal reden voor VOWA om vol trots Hesseling Vlees te nomineren als een toonbeeld van Waterlands ondernemerschap voor de ondernemersprijs van Noord-Holland.


Barry, Sabine en de jury; Karin Kuin, Thierry van der Weide, Piet Hein Debets en Kees Huiberts. Dick Rijser ontbreekt op de foto. (Foto: Els Broers)

Lydia de Vries
Van Vlierden caravans: gegarandeerd veilig op weg Ondernemen 12 apr, 09:00
Rachel Hayhoe
Column: Problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap - I Column 11 apr, 16:15
Toine Rohner demonstreert de robot-hond.
Twaanlab's 'Leren in de Stad': brug tussen ICT/onderwijs en bedrijfsleven Onderwijs 11 apr, 16:00
Kees en Dirk staan samen aan het roer van Cees Jonk.
Garage Transportbedrijf Cees Jonk Zn: bij nacht en ontij paraat Ondernemen 11 apr, 14:00
Sam en Rien de Wolf delen dezelfde gedrevenheid.
Outdoorspecialist Rien de Wolf al aardig gewend in Purmerend en klaar voor nieuwe avonturen Ondernemen 11 apr, 12:00
Vormgeefster Cynthia Schippers, PRO:-voorzitter Henry Wassink, Daniëlle Woudstra van VISIT Beemster en wethouder Mario Hegger.
Marketingmachine Werelderfgoed Beemster draait op volle toeren Cultuur 11 apr, 11:00
Saskia (links) en Caroline Wals aan de pomp.
Levenswerk Joh. de Vries met succes voortgezet aan Verzetslaan Algemeen 11 apr, 10:00
Karin Kuin overhandigt de cheque aan Thierry.
VOWA: Oproep voor goede ideeën! Column 10 apr, 17:00
Piet Hein Debets, Jaap Sluis en Henry Wassink zetten alle voordelen van de NV Purmerend eens goed op een rij.
Ondernemerstalkshow NV Purmerend kan steuntje in de rug gebruiken Evenement 10 apr, 16:00
De ene stand op Waterland Culinair stond er nog mooier bij dan de ander.
Sligro scoort met Waterland Culinair en Ladies Night Evenement 10 apr, 14:00
"Met Rabobank zijn we verzekerd van een strategisch partner." Thijs Nieuwenhuizen (l), Angela van den Heuvel (m) en Matthijs Vink (r).
H20 Esports Campus succesvol op weg naar volwassen organisatie Zakelijk 10 apr, 10:00
Daan (links) en Jay-Richi: "Pas met een logo van 6 x 5  was ik tevreden.”
Tol Coating: aan ambitie geen gebrek Ondernemen 9 apr, 16:00
Afbeelding
PRO: en gemeente: samen op pad naar ondernemers Column 9 apr, 15:28