H20 Esports Campus succesvol op weg naar volwassen organisatie

Zakelijk
"Met Rabobank zijn we verzekerd van een strategisch partner." Thijs Nieuwenhuizen (l), Angela van den Heuvel (m) en Matthijs Vink (r).
"Met Rabobank zijn we verzekerd van een strategisch partner." Thijs Nieuwenhuizen (l), Angela van den Heuvel (m) en Matthijs Vink (r). (Foto: Marco van Ammers)

Vier jaar geleden verrees aan Spinnekop op industrieterrein De Koog in Purmerend H20 Esports Campus. De campus groeide in enkele jaren tijd uit tot een bruisende plek waar gaming op internationaal niveau plaatsvindt, jongeren worden opgeleid voor banen van de toekomst en innovatieve techbedrijven zijn gevestigd. De zakelijke markt heeft daarmee ook een nieuwe, aantrekkelijke locatie voor grote corporate events gevonden.

Terugkijkend was het best een uitdaging: voormalige schoolruimtes samenvoegen en omtoveren tot hét grootste esports gaming centrum van Nederland. Maar het is gelukt. Matthijs Vink legde samen met Dirk Tuip het fundament voor een van de meest unieke locaties van het land. Matthijs: “Op H20 Esports Campus komen jong talent, bedrijfsleven, overheid en onderwijs bij elkaar. Samen met onze partners en stakeholders werken we aan een campus waar educatie, events en esports de drie belangrijkste pijlers vormen.” Een van deze samenwerkingspartners is Rabobank. “Vier jaar geleden sloegen we de handen ineen om jongeren samen te brengen in het Rabo Esports Stadium Amsterdam én om innovatie te stimuleren bij creatieve tech-startups”, zegt Matthijs.

Groei

Op het meer dan 12.000u m² grote complex worden bijna dagelijks events en programma’s georganiseerd voor de ontwikkeling van esports, gaming en tech talent. Het business center biedt ruimte aan meer dan vijftig bedrijven en op locatie kunnen events tot 1000 personen worden georganiseerd. Thijs Nieuwenhuizen heeft er als Facility Manager zijn handen vol aan. “Gebouwenbeheer, reparaties, schoonmaak, beveiliging, catering, maar ook duurzaamheid en digitalisering: we zorgen ervoor dat alle voorzieningen optimaal beschikbaar zijn voor de gebruikers, bezoekers en huurders van het gebouw. Het is een klus, maar ook een mooie klus.” 

Met de groei van de organisatie, namen ook de financiële bedrijfsrisico’s toe. Matthijs en zijn medebestuurders waren zich daar terdege van bewust. Matthijs: “Als ondernemer sta je voor de vraag: waar sluit ik wel of geen verzekering voor af en welke risico’s ben ik bereid zelf te nemen?” Hij besloot huisbankier Rabobank in te schakelen. Angela van den Heuvel, Verzekeringsadviseur Zakelijk bij Rabobank is de vaste contactpersoon van H20. Samen met het verzekeringsteam van Rabobank Kring Noord-Holland Noord dat uit 24 enthousiaste specialisten bestaat, begeleidt zij de zakelijke klant. Angela: “Er zijn landelijk 500 verzekeringsadviseurs actief. Wij worden ondersteund door onze verzekeringsdesk, Centrale Ondersteuning Verzekeringen, Inkoophub en Rabo Assurantiemakelaardij.”

Tekst loopt door onder afbeelding


(Foto: Marco van Ammers)

Overzicht

Rabobank treedt op namens een groot aantal toonaangevende zakelijke schade- en inkomensverzekeraars en werkt voor complexere risico’s samen met Rabo Assurantie Makelaardij of een externe beursmakelaar. Angela: “Onze adviseurs bezoeken het bedrijf en nemen samen met de ondernemer de te verzekeren risico’s door. Schadeverzekeringen, werknemersverzekeringen en aansprakelijkheidsverzekeringen, maar ook een bedrijfsonderbreking, bijvoorbeeld als gevolg van een cyberaanval, zijn onderwerpen die aan de orde komen. Ook voor advies over arbeidsongeschiktheid, duurzaamheid en pensioen kunnen wij de ondernemer in contact brengen met het juiste team. Met het uitgebreide inventarisatietraject helpen we de klant een overzicht te krijgen in de risico’s die hij wil afdekken en de risico’s die hij zelf wil en kan dragen. Zo vinden we een passende verzekeringsoplossing. De klant kiest zelf, maar we willen wel dat hij die keuze weloverwogen maakt.”

Matthijs: “Als ondernemer wil je niet meer verzekeren dan nodig is, maar ook niet minder. Met Rabobank heb ik echt het gevoel dat zij mij de zorg uit handen nemen en dat we gezamenlijk die verantwoordelijkheid dragen. H20 is in vier jaar tijd uitgegroeid tot een volwaardige campus. De komende jaren zullen we H20 en het gebied waar we ondernemen verder ontwikkelen. Met Rabobank zijn we verzekerd van een strategisch partner die ons in staat stelt te blijven ondernemen en dat zo veilig mogelijk te doen.”

Wil jij kijken wat Rabobank voor jou kan betekenen? Drink dan een kop koffie met één van onze lokale verzekeringsadviseurs via 088-7271007.

Linda Kramer
"Cijfers worden pas leuk als je ze begrijpt" Ondernemen 12 apr, 14:00
Nico Visser startte op 1 januari van dit jaar zijn adviesburo in glas. Het object van glas op de voorgrond symboliseert 'een kei van een glasadviseur'.
Nico Visser: Een kei van een glasadviseur Algemeen 12 apr, 13:00
Gijs en Esther Sterk zijn de nieuwe eigenaren van Glashandel Nico Visser.
Nieuwe eigenaren voor Glashandel Nico Visser Ondernemen 12 apr, 11:00
Eigenaar Gertjan de Wolf (rechts) en bedrijfsleider Bas Mooij.
Fraay Coatings, dé ultieme probleemoplosser voor bouw, industrie en automotive Ondernemen 12 apr, 10:00
Lydia de Vries
Van Vlierden caravans: gegarandeerd veilig op weg Ondernemen 12 apr, 09:00
Rachel Hayhoe
Column: Problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap - I Column 11 apr, 16:15
Toine Rohner demonstreert de robot-hond.
Twaanlab's 'Leren in de Stad': brug tussen ICT/onderwijs en bedrijfsleven Onderwijs 11 apr, 16:00
Kees en Dirk staan samen aan het roer van Cees Jonk.
Garage Transportbedrijf Cees Jonk Zn: bij nacht en ontij paraat Ondernemen 11 apr, 14:00
Sam en Rien de Wolf delen dezelfde gedrevenheid.
Outdoorspecialist Rien de Wolf al aardig gewend in Purmerend en klaar voor nieuwe avonturen Ondernemen 11 apr, 12:00
Vormgeefster Cynthia Schippers, PRO:-voorzitter Henry Wassink, Daniëlle Woudstra van VISIT Beemster en wethouder Mario Hegger.
Marketingmachine Werelderfgoed Beemster draait op volle toeren Cultuur 11 apr, 11:00
Saskia (links) en Caroline Wals aan de pomp.
Levenswerk Joh. de Vries met succes voortgezet aan Verzetslaan Algemeen 11 apr, 10:00
Karin Kuin overhandigt de cheque aan Thierry.
VOWA: Oproep voor goede ideeën! Column 10 apr, 17:00
Piet Hein Debets, Jaap Sluis en Henry Wassink zetten alle voordelen van de NV Purmerend eens goed op een rij.
Ondernemerstalkshow NV Purmerend kan steuntje in de rug gebruiken Evenement 10 apr, 16:00