Twaalf in relatief korte tijd van nieuwkomer naar blijver

Algemeen
Sven Tishauser in zijn fraaie restaurant.
Sven Tishauser in zijn fraaie restaurant. (Foto: Evert Ruis)

‘Sven Tishauser, eigenaar van restaurant Twaalf, doet het net even anders dan anderen. Bij Twaalf kun je in een fijn bistrosfeertje klassiek eten in een modern jasje.’ Aldus de samenvattende conclusie in een recensie, die onlangs in een regionale krant werd afgedrukt. Die twee zinnen zeggen in feite alles over hoe passievol Tishauser (26) en zijn team het horecavak beleven. En dat is knap, zeker als je weet dat Twaalf vanwege de coronamaatregelen relatief kort en met de nodige hobbels is gestart. Immers, na een grondige verbouwingsperiode moest Sven de deur van Twaalf tot en met 11 juni vorig jaar in het slot houden. Een dag later, hoe symbolisch, op 12 juni 2020 opende restaurant Twaalf in volle glorie.

“Dat was spannend en vooral leuk”, kijkt Sven terug op de eerste dagen, weken en maanden. Na vier prachtige zomermaanden en veel lovende reacties van mensen in en buiten Purmerend was het amper begonnen sprookje van Twaalf voorlopig weer voorbij. De horeca moest dicht en Tishauser en zijn medewerkers moesten voor onbepaalde tijd tot twaalf tellen. Letterlijk stilzitten was er niet bij, want middels take away en bezorgen, een totaal nieuw fenomeen voor Sven en de zijnen, kwam er wel geld in het laatje.

“In de tweede lockdown kwam onze creativiteit wel naar boven kwam drijven. Zo hadden we wekelijks een special, die we deelden op sociale media. Alle producten die we bezorgden of die de mensen kwamen halen, verpakten we mooi. Dat liep eigenlijk best goed. Maar heel eerlijk gezegd was het niet mijn business. Ik wil gasten ontvangen, hen goed eten serveren en in de watten leggen. Bovendien wil je niet dat de mensen bij wie je net een goede naam hebt opgebouwd, je vergeten. Gelukkig is dat allemaal verleden tijd en kunnen we sinds enkele maanden weer doen waar we goed in zijn”, vertelt Sven.

Aanwinst

Sfeervolle ambiance, toegankelijkheid, mooie producten (ook lokaal) en het adres voor een goede kop koffie, een snelle of uitgebreidere lunch en een diner dat klinkt als een klok in allerlei soorten en maten. En dat geserveerd door mensen die snappen hoe het werkt. Met Sven Tishauser als volwaardig meewerkende en altijd goed gehumeurde gastheer. Het zijn de ingrediënten die restaurant Twaalf tot een goed adres en een aanwinst binnen de lokale en regionale horeca maken.

Met wat lef en durf wil ik van Twaalf een nog mooiere hotspot maken

Wie denkt dat daarmee alles is gezegd, heeft het mis. “We zijn nog lang niet klaar met onze plannen en ideeën. Ik wil nog zoveel leuke dingen organiseren. Die liggen nu nog op de plank, maar zullen zeker niet verstoffen doordat ze daar te lang blijven liggen. We gaan de ideeën snel uitwerken en komen zeker in de lucht. De zaak en de indeling leent zich er ook bij uitstek voor”, licht Sven een tipje van de sluier op.

Feestjes en partijen

Dat geldt ook voor speciale gelegenheden zoals feestjes, partijen en andere activiteiten. Middels enkele kleine aanpassingen is het bij Twaalf heel goed mogelijk om een intiem of meer opgetogen feestje te organiseren, zonder dat de andere gasten hier hinder van ondervinden. Tel erbij op Sven, ook vanwege zijn achtergrond, niet bang is om buiten de gebaande paden te lopen. “Ik weet in mijn achterhoofd best wel hoe het moet zijn. Dat is geen grootspraak. Daar is ook een stukje durf en lef bij nodig. En daar loop ik niet voor weg, dat wil ik graag gebruiken om van Twaalf een nog mooiere hotspot te maken.”

Twaalf werkt met regelmatig wisselende kaarten, ook vaak seizoensgebonden. De zaak schenkt daarnaast mooie wijnen en bieren op en buiten de kaart. Een tip: reserveren is aan te bevelen, zeker in het weekend. Reserveren kan via de site, telefoonnummer en op soclale media. Tenslotte nog één passage uit de recensie: ‘Twaalf is een nieuwkomer die nu al een blijver is. En een smaakmaker!’ Moeten we nog meer vertellen?

Restaurant Twaalf

Koemarkt 12 in Purmerend

T 0299-633608

Meer informatie kijk op www.restauranttwaalf.nl

Linda Kramer
"Cijfers worden pas leuk als je ze begrijpt" Ondernemen 12 apr, 14:00
Nico Visser startte op 1 januari van dit jaar zijn adviesburo in glas. Het object van glas op de voorgrond symboliseert 'een kei van een glasadviseur'.
Nico Visser: Een kei van een glasadviseur Algemeen 12 apr, 13:00
Gijs en Esther Sterk zijn de nieuwe eigenaren van Glashandel Nico Visser.
Nieuwe eigenaren voor Glashandel Nico Visser Ondernemen 12 apr, 11:00
Eigenaar Gertjan de Wolf (rechts) en bedrijfsleider Bas Mooij.
Fraay Coatings, dé ultieme probleemoplosser voor bouw, industrie en automotive Ondernemen 12 apr, 10:00
Lydia de Vries
Van Vlierden caravans: gegarandeerd veilig op weg Ondernemen 12 apr, 09:00
Rachel Hayhoe
Column: Problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap - I Column 11 apr, 16:15
Toine Rohner demonstreert de robot-hond.
Twaanlab's 'Leren in de Stad': brug tussen ICT/onderwijs en bedrijfsleven Onderwijs 11 apr, 16:00
Kees en Dirk staan samen aan het roer van Cees Jonk.
Garage Transportbedrijf Cees Jonk Zn: bij nacht en ontij paraat Ondernemen 11 apr, 14:00
Sam en Rien de Wolf delen dezelfde gedrevenheid.
Outdoorspecialist Rien de Wolf al aardig gewend in Purmerend en klaar voor nieuwe avonturen Ondernemen 11 apr, 12:00
Vormgeefster Cynthia Schippers, PRO:-voorzitter Henry Wassink, Daniëlle Woudstra van VISIT Beemster en wethouder Mario Hegger.
Marketingmachine Werelderfgoed Beemster draait op volle toeren Cultuur 11 apr, 11:00
Saskia (links) en Caroline Wals aan de pomp.
Levenswerk Joh. de Vries met succes voortgezet aan Verzetslaan Algemeen 11 apr, 10:00
Karin Kuin overhandigt de cheque aan Thierry.
VOWA: Oproep voor goede ideeën! Column 10 apr, 17:00
Piet Hein Debets, Jaap Sluis en Henry Wassink zetten alle voordelen van de NV Purmerend eens goed op een rij.
Ondernemerstalkshow NV Purmerend kan steuntje in de rug gebruiken Evenement 10 apr, 16:00