Bart Tishauser en Delen Private Bank blijven elkaar trouw

Nieuws
"Ik ben zo blij dat de overgang naar Suzanne, Arnout en Nienke zo goed is verlopen."
"Ik ben zo blij dat de overgang naar Suzanne, Arnout en Nienke zo goed is verlopen." (Foto: Els Broers)

Bart Tishauser en Delen Private Bank blijven de komende jaren aan elkaar verbonden. Hoewel de nieuwe invulling nog niet officieel op papier staat zal de Beemsterling nagenoeg zeker in een ambassadeursrol voor de Belgisch/Nederlandse vermogensbeheerder gaan fungeren. Dat nieuws leek een jaar geleden, nadat Bart werd getroffen door een herseninfarct, welhaast onmogelijk. Het bewijst dat doorbijter en vechter Tishauser erin geslaagd is om zijn leven voor een belangrijk deel op te pakken. Dankzij zijn doorzettingsvermogen en wilskracht is hij fysiek goed hersteld. Het feit dat hij op het cognitieve vlak beperkingen heeft, dat wil zeggen moeite heeft met concentreren, focus houden en geheugen, houdt in dat hij zijn oude rol als directeur niet meer zal uitvoeren.   

“Ik ben nu iets meer dan een jaar verder en kan inmiddels zeggen dat ik geluk heb gehad. Het had vele malen slechter kunnen aflopen. Degenen die mij kennen weten dat het accepteren van beperkingen mij moeilijk afgaat. Ik was altijd bezig met van alles, hield altijd meer ballen in de lucht en was ook altijd degene die zei dat een mens meer aankan dan hij denkt. Ja, totdat ik een herseninfarct kreeg. Ik ben het afgelopen jaar vaak tot over de grens gegaan om te proberen zo snel mogelijk mijn oude leventje op te pakken. Daar waar anderen tijdens hun revalidatie na een paar minuten afhaakten, moesten ze tegen mij vaak zeggen: het is voor vandaag genoeg Bart, morgen gaan we verder. De situatie van nu is zoals deze is. Fysiek kan ik bijna alles weer aan, maar ik heb vooral op het cognitieve vlak beperkingen. Als ik de afgelopen maanden iets heb geleerd is het relativeren. En nu is de blik weer op de toekomst gericht”, vertelt Bart aan Regio Zaken.

40 jaar in financiële wereld

Bart Tishauser (62) heeft de afgelopen 40 jaar zijn sporen in de financiële wereld ruimschoots verdiend. Sinds 1992 was hij directeur/eigenaar van onder meer Petercamp, Nobel Vermogensbeheer en sinds 2019 van Delen Private Bank, de vermogensbeheerder die Nobel kocht. Voor Delen Private Bank, dat op z’n Belgisch bekend staat als een familiale bank, heeft Bart grote meerwaarde gehad en dat is ook de reden dat de bank graag met hem door wil. “Andersom is dat ook het geval. Delen draag ik een warm hart toe. Mijn vaste stelregel is dat het gaat om de tent en niet om de vent. Mijn ervaringen van de laatste jaren zijn dat de bank er net zo over denkt. De klant centraal stellen, het intermenselijke laten prevaleren en de belangen goed blijven behartigen. Daarnaast wordt er altijd geacteerd als team. Het lijken misschien clichés, maar is niet zo als je bedenkt dat vermogensbeheer een kwestie van vertrouwen is. Het onderlinge vertrouwen moet goed zijn. De klant moet zich thuis voelen binnen de organisatie. Dat is geweldig gelukt en dat geeft een plezierig gevoel. Ook om die reden wil ik de komende jaren graag een steentje blijven bijdragen aan Delen.”

Als ik de afgelopen maanden iets heb geleerd is het relativeren.

Een bewijs dat Delen Private Bank veel dank verschuldigd is aan Bart Tishauser lazen de klanten onlangs in een mooi, warm en menselijk bericht. “Bart is de afgelopen jaren van onschatbare waarde geweest voor onze bank. Mede dankzij hem hebben wij veel tevreden en loyale klanten, weten nieuwe klanten ons te vinden en maken wij als organisatie een gezonde groei door. Delen Private Bank begint zo steeds meer een gevestigde naam in Nederland te worden, waarbij klanten zich thuis voelen”, zo staat er onder meer in te lezen.          

Goede overgang

Tot het moment dat voor hem en zijn gezin de wereld een behoorlijk stuk kleiner werd was Bart het eerste aanspreekpunt bij Delen Private Bank. Suzanne Band, Arnout van den Berk en – vanaf augustus 2022 – Nienke Schut hebben deze rol overgenomen. “De overgang van mij naar Suzanne, Arnout en Nienke is voor de klanten heel goed en natuurlijk verlopen. Zij zijn goed ingevoerd in de dossiers van de klanten en werken vanuit hetzelfde principe, met toewijding en de klant centraal stellen. Daar ben ik zo blij mee. Niet alleen voor hen maar ook voor alle klanten. Dat blijkt ook wel uit de reacties die ik gekregen heb en nog steeds krijg”, zegt Bart met zichtbare trots.

Sportief

Een directeurschap mag voor Bart Tishauser dan wel niet meer mogelijk zijn, iets meer dan een jaar nadat zijn leven door een plotseling herseninfarct compleet op zijn kop werd gezet, is de sympathieke doorzetter die hij was weer terug. De man die het woord sportief bijna op zijn voorhoofd had staan staat als een huis. Anekdotes uit zijn tijd bij Flying Petrels (honkbal, softbal en zaalvoetbal), fietsen, hardlopen (hij liep meerdere nationale en internationale marathons en in veel gevallen voor de stichting KiKa) en golfen vliegen weer over tafel.

Hoe zijn nieuwe rol bij Delen Private Bank ook zal worden, het zal hem passen als een jas. Zoals alle functies die hij de afgelopen tientallen jaren heeft vervuld hem als gegoten zaten. En nog zitten, want zijn inspanningen bij en voor de stichting Vrienden voor Purmerend blijft Bart Tishauser vervullen.

Afbeelding
“Huwelijkse voorwaarden hebben ook aandacht nodig" Partnerbijdrage 19 sep., 16:00
Afbeelding
Restaurant Gachita vaart al eenendertig jaar eigen koers Nieuws 19 sep., 13:35
Afbeelding
Exposanten op Waterland Werkt hebben er zin in Nieuws 19 sep., 12:36
Afbeelding
BIZ Purmerend Binnenstad sterke gesprekspartner Algemeen 19 sep., 12:14
Afbeelding
Binnenstad Purmerend: van shoppen tot samenkomen in Eggert Center Nieuws 18 sep., 14:47
Afbeelding
Restaurant TWAALF: “Ik ben gewoon ontzettend trots op wat er nu staat!" Nieuws 18 sep., 13:38
Afbeelding
ESNW: slimmer werken in plaats van harder Nieuws 18 sep., 11:41
Afbeelding
Bedrijventerrein Baanstee Noord steeds beter bereikbaar Nieuws 17 sep., 15:08
Afbeelding
Column VOWA: Ondertussen bij de provincie… Column 16 sep., 10:33
Afbeelding
Het “echtscheidingstestament" Column 15 sep., 11:40
Afbeelding
De praktijk in de klas; Meindert Engberts geeft het voorbeeld Onderwijs 15 sep., 10:20
Afbeelding
Abma Advocaten: Coronaschulden bij het MKB: niet wanhopen, wel doorpakken Column 14 sep., 11:02
Afbeelding
Nuchtere doener met scherp oog voor verbinding Nieuws 13 sep., 19:00