Bart Tishauser en Delen Private Bank blijven elkaar trouw

Nieuws
"Ik ben zo blij dat de overgang naar Suzanne, Arnout en Nienke zo goed is verlopen."
"Ik ben zo blij dat de overgang naar Suzanne, Arnout en Nienke zo goed is verlopen." (Foto: Els Broers)

Bart Tishauser en Delen Private Bank blijven de komende jaren aan elkaar verbonden. Hoewel de nieuwe invulling nog niet officieel op papier staat zal de Beemsterling nagenoeg zeker in een ambassadeursrol voor de Belgisch/Nederlandse vermogensbeheerder gaan fungeren. Dat nieuws leek een jaar geleden, nadat Bart werd getroffen door een herseninfarct, welhaast onmogelijk. Het bewijst dat doorbijter en vechter Tishauser erin geslaagd is om zijn leven voor een belangrijk deel op te pakken. Dankzij zijn doorzettingsvermogen en wilskracht is hij fysiek goed hersteld. Het feit dat hij op het cognitieve vlak beperkingen heeft, dat wil zeggen moeite heeft met concentreren, focus houden en geheugen, houdt in dat hij zijn oude rol als directeur niet meer zal uitvoeren.   

“Ik ben nu iets meer dan een jaar verder en kan inmiddels zeggen dat ik geluk heb gehad. Het had vele malen slechter kunnen aflopen. Degenen die mij kennen weten dat het accepteren van beperkingen mij moeilijk afgaat. Ik was altijd bezig met van alles, hield altijd meer ballen in de lucht en was ook altijd degene die zei dat een mens meer aankan dan hij denkt. Ja, totdat ik een herseninfarct kreeg. Ik ben het afgelopen jaar vaak tot over de grens gegaan om te proberen zo snel mogelijk mijn oude leventje op te pakken. Daar waar anderen tijdens hun revalidatie na een paar minuten afhaakten, moesten ze tegen mij vaak zeggen: het is voor vandaag genoeg Bart, morgen gaan we verder. De situatie van nu is zoals deze is. Fysiek kan ik bijna alles weer aan, maar ik heb vooral op het cognitieve vlak beperkingen. Als ik de afgelopen maanden iets heb geleerd is het relativeren. En nu is de blik weer op de toekomst gericht”, vertelt Bart aan Regio Zaken.

40 jaar in financiële wereld

Bart Tishauser (62) heeft de afgelopen 40 jaar zijn sporen in de financiële wereld ruimschoots verdiend. Sinds 1992 was hij directeur/eigenaar van onder meer Petercamp, Nobel Vermogensbeheer en sinds 2019 van Delen Private Bank, de vermogensbeheerder die Nobel kocht. Voor Delen Private Bank, dat op z’n Belgisch bekend staat als een familiale bank, heeft Bart grote meerwaarde gehad en dat is ook de reden dat de bank graag met hem door wil. “Andersom is dat ook het geval. Delen draag ik een warm hart toe. Mijn vaste stelregel is dat het gaat om de tent en niet om de vent. Mijn ervaringen van de laatste jaren zijn dat de bank er net zo over denkt. De klant centraal stellen, het intermenselijke laten prevaleren en de belangen goed blijven behartigen. Daarnaast wordt er altijd geacteerd als team. Het lijken misschien clichés, maar is niet zo als je bedenkt dat vermogensbeheer een kwestie van vertrouwen is. Het onderlinge vertrouwen moet goed zijn. De klant moet zich thuis voelen binnen de organisatie. Dat is geweldig gelukt en dat geeft een plezierig gevoel. Ook om die reden wil ik de komende jaren graag een steentje blijven bijdragen aan Delen.”

Als ik de afgelopen maanden iets heb geleerd is het relativeren.

Een bewijs dat Delen Private Bank veel dank verschuldigd is aan Bart Tishauser lazen de klanten onlangs in een mooi, warm en menselijk bericht. “Bart is de afgelopen jaren van onschatbare waarde geweest voor onze bank. Mede dankzij hem hebben wij veel tevreden en loyale klanten, weten nieuwe klanten ons te vinden en maken wij als organisatie een gezonde groei door. Delen Private Bank begint zo steeds meer een gevestigde naam in Nederland te worden, waarbij klanten zich thuis voelen”, zo staat er onder meer in te lezen.          

Goede overgang

Tot het moment dat voor hem en zijn gezin de wereld een behoorlijk stuk kleiner werd was Bart het eerste aanspreekpunt bij Delen Private Bank. Suzanne Band, Arnout van den Berk en – vanaf augustus 2022 – Nienke Schut hebben deze rol overgenomen. “De overgang van mij naar Suzanne, Arnout en Nienke is voor de klanten heel goed en natuurlijk verlopen. Zij zijn goed ingevoerd in de dossiers van de klanten en werken vanuit hetzelfde principe, met toewijding en de klant centraal stellen. Daar ben ik zo blij mee. Niet alleen voor hen maar ook voor alle klanten. Dat blijkt ook wel uit de reacties die ik gekregen heb en nog steeds krijg”, zegt Bart met zichtbare trots.

Sportief

Een directeurschap mag voor Bart Tishauser dan wel niet meer mogelijk zijn, iets meer dan een jaar nadat zijn leven door een plotseling herseninfarct compleet op zijn kop werd gezet, is de sympathieke doorzetter die hij was weer terug. De man die het woord sportief bijna op zijn voorhoofd had staan staat als een huis. Anekdotes uit zijn tijd bij Flying Petrels (honkbal, softbal en zaalvoetbal), fietsen, hardlopen (hij liep meerdere nationale en internationale marathons en in veel gevallen voor de stichting KiKa) en golfen vliegen weer over tafel.

Hoe zijn nieuwe rol bij Delen Private Bank ook zal worden, het zal hem passen als een jas. Zoals alle functies die hij de afgelopen tientallen jaren heeft vervuld hem als gegoten zaten. En nog zitten, want zijn inspanningen bij en voor de stichting Vrienden voor Purmerend blijft Bart Tishauser vervullen.

Linda Kramer
"Cijfers worden pas leuk als je ze begrijpt" Ondernemen 12 apr, 14:00
Nico Visser startte op 1 januari van dit jaar zijn adviesburo in glas. Het object van glas op de voorgrond symboliseert 'een kei van een glasadviseur'.
Nico Visser: Een kei van een glasadviseur Algemeen 12 apr, 13:00
Gijs en Esther Sterk zijn de nieuwe eigenaren van Glashandel Nico Visser.
Nieuwe eigenaren voor Glashandel Nico Visser Ondernemen 12 apr, 11:00
Eigenaar Gertjan de Wolf (rechts) en bedrijfsleider Bas Mooij.
Fraay Coatings, dé ultieme probleemoplosser voor bouw, industrie en automotive Ondernemen 12 apr, 10:00
Lydia de Vries
Van Vlierden caravans: gegarandeerd veilig op weg Ondernemen 12 apr, 09:00
Rachel Hayhoe
Column: Problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap - I Column 11 apr, 16:15
Toine Rohner demonstreert de robot-hond.
Twaanlab's 'Leren in de Stad': brug tussen ICT/onderwijs en bedrijfsleven Onderwijs 11 apr, 16:00
Kees en Dirk staan samen aan het roer van Cees Jonk.
Garage Transportbedrijf Cees Jonk Zn: bij nacht en ontij paraat Ondernemen 11 apr, 14:00
Sam en Rien de Wolf delen dezelfde gedrevenheid.
Outdoorspecialist Rien de Wolf al aardig gewend in Purmerend en klaar voor nieuwe avonturen Ondernemen 11 apr, 12:00
Vormgeefster Cynthia Schippers, PRO:-voorzitter Henry Wassink, Daniëlle Woudstra van VISIT Beemster en wethouder Mario Hegger.
Marketingmachine Werelderfgoed Beemster draait op volle toeren Cultuur 11 apr, 11:00
Saskia (links) en Caroline Wals aan de pomp.
Levenswerk Joh. de Vries met succes voortgezet aan Verzetslaan Algemeen 11 apr, 10:00
Karin Kuin overhandigt de cheque aan Thierry.
VOWA: Oproep voor goede ideeën! Column 10 apr, 17:00
Piet Hein Debets, Jaap Sluis en Henry Wassink zetten alle voordelen van de NV Purmerend eens goed op een rij.
Ondernemerstalkshow NV Purmerend kan steuntje in de rug gebruiken Evenement 10 apr, 16:00